Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2394022556 – 2394026249 j.mouroutsou@yahoo.gr

Είτε είστε στο στάδιο ανάπτυξης ή ξεκινάτε τώρα της επιχείρησής σας, κατά πάσα πιθανότητα έχετε αφιερώσει λίγο χρόνο προσπαθώντας να καταλάβετε από πού μπορείτε να μειώσετε το επιχειρηματικό σας κόστος και να κάνετε περισσότερα μόνοι σας για να εξοικονομήσετε χρήματα.

Ένας τομέας που μπορείτε να αναλάβετε μόνοι σας, αντί να προσλάβετε κάποιον υπάλληλο είναι η καθημερινή οικονομική οργάνωση. Ειδικά στην περίπτωση που έχετε το αντίστοιχο εκπαιδευτικό υπόβαθρο θα μπορέσετε να το κάνετε με ευκολία. Είτε έχετε εμπειρία ή όχι στη διαχείριση των βιβλίων μιας επιχείρησης, καλό θα ήταν να το σκεφτείτε δύο φορές πριν αποφασίσετε να αναλάβετε καθολικά τις λογιστικές σας υποχρεώσεις.

Η λανθασμένη διαχείριση του λογιστικού σας συστήματος μπορεί να βλάψει την επιχείρησή σας όχι μόνο τώρα, αλλά και μακροπρόθεσμα.

Ακολουθεί μια συνοπτική παρουσίαση των πραγμάτων που μπορεί ένας λογιστής να βοηθήσει τον ιδιοκτήτη μίας μικρής επιχείρησης. Ελέγξτε προσεκτικά τη λίστα, ειδικά εάν εξακολουθείτε να μην είστε σίγουροι γιατί ένας λογιστής είναι ένας απαραίτητος συνεργάτης για την επιχείρησή σας.

Στη διαδικασία έναρξης

Όταν ξεκινάτε μια επιχείρηση, υπάρχουν πολλές ενέργειες και ρυθμίσεις που πρέπει να κάνετε και συστήματα, ώστε να δημιουργήσετε τα κατάλληλα θεμέλια για μια επιτυχημένη επιχείρηση. Σκεφτείτε μόνο τη γραφειοκρατεία που σας περιμένει στις δημόσιες υπηρεσίες και όλα όσα χρειάζεται να λάβετε υπόψη και δε γνωρίζετε ακόμα.

Ένας λογιστής μπορεί να σας βοηθήσει:

 • Να καταλήξετε στη μορφή της επιχείρησης (Ατομική, ΙΚΕ, Α.Ε. κ.ο.κ.) που ταιριάζει περισσότερο στη δική σας περίπτωση.
 • Στην οικονομική ανάλυση του επιχειρηματικού σας σχεδίου.
 • Να επιλέξετε τον τύπο του λογιστικού προγράμματος που θα χρειαστείτε.
 • Στη δημιουργία του εταιρικού τραπεζικού σας λογαριασμού.
 • Να βεβαιωθείτε ότι οι λογιστικές σας διαδικασίες συμμορφώνονται με τους κυβερνητικούς κανονισμούς και απαιτήσεις.
 • Στην παροχή συμβουλών σχετικά με τον τρόπο παρακολούθησης των εξόδων κατά τη διάρκεια των καθημερινών επιχειρηματικών σας δραστηριοτήτων.
 • Εξηγώντας τη σημασία του διαχωρισμού των προσωπικών και επιχειρηματικών δαπανών και στην τήρησή τους ξεχωριστά.

Καθημερινές επιχειρηματικές διεργασίες

Μόλις η επιχείρησή σας ξεκινήσει, θα πρέπει να τηρείτε την καθημερινή οργάνωση και τις απαραίτητες ενέργειες που ορίζει ο νόμος για μία επιχείρηση. Οι αρμοδιότητες που μπορεί να αναλάβει ο λογιστής σας σε συνεχή βάση περιλαμβάνουν:

 • Την ανάλυση και την επεξήγηση των οικονομικών σας καταστάσεων, ώστε να μπορείτε να κατανοήσετε τα σκαμπανεβάσματα της επιχείρησής σας.
 • Παρακολούθηση της διαδικασίας μισθοδοσίας και πληρωμών της εταιρείας.
 • Παροχή συμβουλών σχετικά με τις εκτιμώμενες φορολογικές πληρωμές που πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια του έτους.
 • Με το κλείσιμο των βιβλίων σας στο τέλος του έτους, μπορεί να σας προσφέρει τις ανάλογες οικονομικές αναφορές.
 • Τη συγκέντρωση και υποβολή των φόρων, των οικονομικών αναφορών και όλων των απαραίτητων εγγράφων κρατικό σύστημα.

Στο στάδιο της ανάπτυξης μίας επιχείρησης

Στη ζωή έχει σημασία να εξελισσόμαστε και αυτό ισχύει και στην περίπτωση της επιχείρησής μας. Όταν είστε έτοιμοι να ανοίξετε κι άλλο τα φτερά σας, ο λογιστής σας μπορεί να είναι ένας αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικασίας που παρέχει συμβουλές και σας βοηθά να διαχειριστείτε τα βήματα που χρειάζεται να κάνετε.

Ένας λογιστής μπορεί να:

 • Βοηθήσει να προσδιορίσετε τους πιθανούς τομείς ανάπτυξης, παρέχοντάς σας πληροφορίες σχετικά με τα πρότυπα των ταμειακών ροών, τη διαχείριση αποθέματος, την τιμολόγηση και τη χρηματοδότηση των επιχειρηματικών σας κινήσεων.
 • Προσφέρει συμβουλές σχετικά με τη μίσθωση και την αγορά ακινήτων και εξοπλισμού.
 • Βοηθήσει και να σας γλιτώσει χρόνο από πιθανούς κρατικούς ελέγχους και άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες.
 • Προετοιμάσει και να σας καθοδηγήσει κατά τη διαδικασία ενός ελέγχου.
 • Προσφέρει οικονομικές προβλέψεις για να μπορείτε να λάβετε καλύτερες αποφάσεις στην επιχείρησή σας.
 • Συνεργαστεί μαζί σας για να δημιουργήσετε έναν επιχειρηματικό προϋπολογισμό που θα υποστηρίξει τους επιχειρηματικούς σας στόχους.

Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους οι λογιστές μπορούν να γίνουν χρήσιμοι στους ιδιοκτήτες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Μπορείτε να επιλέξετε να προσλάβετε έναν λογιστή για όλη την οικονομική σας δραστηριότητα, ή να επιλέξετε μια συνδυασμένη προσέγγιση που περιορίζει τη δραστηριότητα του, μειώνοντας το κόστος.

Για παράδειγμα, μπορείτε να προσλάβετε έναν λογιστή κατά τη φάση της εκκίνησης και να του αναθέσετε να χειριστεί τις ετήσιες αναφορές σας, ή να επιλέξετε και να συνεργαστείτε με έναν λογιστή για τη διαχείριση των βιβλίων σας σε τακτική βάση.

Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε όταν πρόκειται για τα οικονομικά της επιχείρησής σας είναι να αναγνωρίσετε πότε πρέπει να ζητήσετε τη βοήθεια ενός επαγγελματία και, στη συνέχεια, να βρείτε έναν αξιόπιστο συνεργάτη που θα βοηθήσει στη διατήρηση της οικονομικής της υγείας.

Φυσικά, εμείς είμαστε πάντα πλάι σας για να σας βοηθήσουμε σε κάθε βήμα της πορείας σας.

Λογιστικό Γραφείο Ιωάννας Μουρούτσου.

Δείτε τις Υπηρεσίες μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Call Now Button