Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2394022556 – 2394026249 j.mouroutsou@yahoo.gr

Διαβάζουμε σε πολλές πηγές συμβουλές που προέρχονται από την εμπειρία επιχειρηματιών αναφορικά με το πως μπορούμε να ξεκινήσουμε και να αναπτύξουμε την επιχείρησή μας. Έχει μεγάλη σημασία για κάποιον που θέλει να διακριθεί στον επιχειρηματικό στίβο να έχει πάθος, ανθεκτικότητα και προσήλωση στις ευκαιρίες, ενώ παραμένουν άνετοι με τους κινδύνους.

Η ποιότητα όμως που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην επιτυχία είναι αυτή της εμπιστοσύνης, που προέρχεται τελικά από τη σιγουριά και την αυτοπεποίθηση.

Μέσα από ένα καθεστώς αυτοπεποίθησης είναι πιθανότερο να μιλήσετε σε έναν εν δυνάμει συνεργάτη ή επενδυτή για την τελευταία επιχειρηματική σας ιδέα. Αντίστοιχα, να κλείσετε μία συμφέρουσα συνεργασία με έναν νέο πελάτη.

Αν το σκεφτούμε λίγο καλύτερα, η πλειοψηφία των δραστηριοτήτων που έχει να κάνει ένας επιχειρηματίας μέσα στην ημέρα του απαιτούν εμπιστοσύνη στον ίδιο και τις αποφάσεις του.

Είτε έχει να κάνει με την εισαγωγή ενός νέου προϊόντος στην αγορά, κρίσιμες επιχειρηματικές αποφάσεις ή συναντήσεις με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, πολλά μπορούν να κριθούν από την αυτοπεποίθηση που νιώθουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αν θέλουμε να επιτύχουμε λοιπόν ως επιχειρηματίες χρειάζεται να έχουμε εμπιστοσύνη ότι μπορούμε να το κάνουμε. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται να βοηθήσουμε εμείς οι ίδιοι πρώτα το μυαλό μας να αντιληφθεί την προσωπική μας αξία.

Ακολουθούν ορισμένες χρήσιμες συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να ενισχύσουμε τον βαθμό εμπιστοσύνης σε εμάς και την επιχείρησή μας. 

1. Προετοιμαστείτε για την επιτυχία

Έχει μεγάλη σημασία, όταν κοιτάμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη να αισθανόμαστε αυτοπεποίθηση. Το ίδιο ισχύει και με το περιβάλλον στο οποίο ζούμε και εργαζόμαστε. Τροφοδοτώντας τον εαυτό μας με το αίσθημα της αυτοπεποίθησης, μας βοηθάει να εμφανιζόμαστε και στους υπόλοιπους ως γνώστες, ισχυροί και ικανοί επαγγελματίες.

Είναι λοιπόν σημαντικό να προετοιμάζεστε και να ντύνεστε κατάλληλα πριν από κάθε επαγγελματικό σας ραντεβού, αλλά και για κάθε ημέρα που θα πάτε στο γραφείο. 

Επιπρόσθετα, πριν από κάθε συνάντηση με έναν σημαντικό πελάτη φροντίστε να έχετε κάνει σχετική έρευνα για την εικόνα, το περιβάλλον και τις εσωτερικές αξίες της εταιρείας του.

2. Διορθώστε τη στάση του σώματός σας

Μπορεί να μην το αντιλαμβανόμαστε, αλλά όσο πιο ψηλοί αισθανόμαστε, τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη νιώθουμε για τη ζωή. Εάν η εργασία σας απαιτεί να καθίσετε μπροστά σε ένα γραφείο για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, οι πιθανότητες είναι η στάση του σώματός σας να έχει επηρεαστεί. Μην περιμένετε να το διορθώσετε αυτό μόνο τη στιγμή που είναι να συναντηθείτε με πελάτες και συνεργάτες. 

Η κακή στάση του σώματος μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε ανασφαλείς, τεμπέληδες ή και αδιάφοροι απέναντι στον συνομιλητή σας. 

Προσπαθήστε να κάνετε μια συνειδητή προσπάθεια να στρέψετε τους ώμους σας πίσω και να επιμηκύνετε τη σπονδυλική σας στήλη. Κρατήστε το κεφάλι σας σε ουδέτερη θέση με το πηγούνι σας να σηκώνεται ελαφρά.

3. Κάντε το καλύτερό που μπορείτε με τη λιγότερη δυνατή ανησυχία

Οι επιχειρηματίες που στερούνται αυτοπεποίθησης συχνά τονίζουν την ανησυχία του τι μπορούν να σκεφτούν οι άλλοι για αυτούς. Η αρνητική αυτή διάθεση μπορεί το μόνο που καταφέρνει είναι να ανησυχείτε διαρκώς για το τι πιστεύουν οι άλλοι για εσάς. Έτσι θα νιώθετε σα να σας κρίνουν για κάθε λάθος που κάνετε

Εστιάστε σε όλα τα πράγματα που κάνετε καλά και προσπαθήστε να αναθέσετε σε άλλους ειδικούς όλες τις υπόλοιπες αρμοδιότητες που είναι απαραίτητες για τη δουλειά σας, αλλά δεν μπορείτε να διαχειριστείτε επαρκώς. 

4. Εστιάστε στο μέλλον με εμπιστοσύνη

Κάθε φορά που αισθάνεστε ότι παγιδεύεστε μέσα στη γραφειοκρατία και τις μικρολεπτομέρειες της επιχειρηματικής καθημερινότητας, θυμηθείτε να κάνετε ένα βήμα πίσω και να σκεφτείτε τα όνειρά σας για το μέλλον

Λίγα μόλις λεπτά την ημέρα αφιερωμένα στους μακροπρόθεσμους στόχους μας μπορούν να μας μας βοηθήσουν και πάλι να εστιάσουμε σε αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό για εμάς και την επιχείρησή μας. Επιπρόσθετα, μας φτιάχνει και τη διάθεση. 

5. Φέρτε τη Θετική Διάθεση στη ζωή σας

Οι ευκαιρίες που έχουμε μέσα στην ημέρα για να σκεφτούμε όλα όσα πάνε στραβά στη ζωή είναι αμέτρητες. Για να αντισταθμίσουμε λοιπόν αυτή την αρνητική ενέργεια που επικρατεί στο εξωτερικό περιβάλλον καλό είναι να γεμίσουμε το δικό μας προσωπικό περιβάλλον με θετική διάθεση και σκέψεις.

Νιώστε ευγνωμοσύνη και αναγνωρίστε όλες αυτές τις μικρές πράξεις καλοσύνης που όλοι βιώνουμε μέσα στην ημέρα μας. Αντίστοιχα, φροντίστε ο στενός επαγγελματικός και προσωπικός κύκλος των ανθρώπων που σας περιβάλλουν να έχει την ίδια θετική στάση για τη ζωή.

Εάν αυτό γίνει συνήθειά σας θα νιώσετε άμεσα την αυτοπεποίθησή σας και την εμπιστοσύνη σας για τη ζωή να ανεβαίνει. 

6. Αφήστε τα μικρά λάθη

Όλοι μας κάνουμε λάθη. Επομένως δεν υπάρχει λόγος να έχετε την απαίτηση από τον εαυτό σας και τους άλλους να είναι τέλειοι. Προσπαθήστε να μην προσκολλάστε στα μικρά σφάλματα. Αν κάνετε κάποιο λάθος με έναν πελάτη, μην ασχολείστε διαρκώς με αυτό. Αντ’ αυτού, αναλάβετε την ευθύνη. Ζητήστε συγγνώμη, διορθώστε το λάθος το συντομότερο δυνατό και προχωρήστε.

7. Συνεχίστε να εξελίσσεστε και να βελτιώνεστε με εμπιστοσύνη

Ένα μικρό επίτευγμα μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης σας, ακόμα και αν δεν σχετίζεται εξ ολοκλήρου με την επιχείρησή σας. Μάθετε μια νέα δεξιότητα, ξεκινήστε κάποια πιστοποίηση, ή διαβάστε ένα βιβλίο με ένα σχετικό θέμα που σας ενδιαφέρει.

Εάν θέλετε να βελτιωθείτε σε κάτι συγκεκριμένο, σε κάτι συγκεκριμένο, όπως το να μιλάτε μπροστά σε κοινό, επενδύστε στον εαυτό σας ξεκινώντας μαθήματα

Η εμπιστοσύνη είναι η ποιότητα που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην επιτυχία της επιχείρησής μας, που προέρχεται τελικά από τη σιγουριά και την αυτοπεποίθηση

8. Προγραμματίστε χρόνο για ξεκούραση και χαλάρωση

Εάν εργάζεστε 60 με 80 ώρες κάθε εβδομάδα και δεν αφιερώνετε χρόνο για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, τελικά θα καταλήξετε να εξαντληθείτε και να πάθετε υπερκόπωση. 

Βεβαιωθείτε ότι έχετε βάλει χρόνο στο πρόγραμμά σας για να κάνετε τα πράγματα που αγαπάτε στη ζωή. Μία βόλτα με το παιδί ή το σκύλο σας στο πάρκο, ένα μεσημεριανό διάλειμμα όπου μπορείτε να φάτε με ησυχία και να κάνετε έναν περίπατο, ή ό,τι άλλο σας προσφέρει ευχαρίστηση

Εάν επενδύσετε χρόνο σε χόμπι, στους φίλους και την οικογένειά σας, θα νιώσετε αναζωογονημένοι και έτοιμοι να κατακτήσετε την επόμενη πρόκληση που θα προκύψει.

9. Μην φοβάστε να ζητήσετε συμβουλές.

Κάθε φορά που βρίσκεστε σε έναν αγώνα ενάντια στην αυτοπεποίθησή σας, ή νιώθετε ανασφάλεια για εσάς και κάτι που συμβαίνει στην επιχείρησή σας καλό θα είναι να απευθυνθείτε στο κατάλληλο άτομο να σας δώσει τις συμβουλές του. Ένας αξιόπιστος φίλος ή συνεργάτης μπορεί να έχει την απάντηση που χρειάζεται να ακούσετε για να απεγκλωβιστείτε από ό,τι σας ταλαιπωρεί. 

Συχνά, μια αντικειμενική γνώμη μας βοηθάει να δούμε τη ζωή διαφορετικά, να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις μας και να αλλάξουμε τη στάση μας από ένα καθεστώς ανασφάλειας σε αυτό που κοιτάζει με σιγουριά κι εμπιστοσύνη προς την καλύτερη λύση.

Λογιστικό Γραφείο Ιωάννας Μουρούτσου.

Δείτε τις Υπηρεσίες μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Call Now Button