Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2394022556 – 2394026249 j.mouroutsou@yahoo.gr

Ακόμη και οι πιο ενθουσιώδεις γυναίκες επιχειρηματίες μπορεί να προβληματισθούν αρκετά πριν αποφασίσουν για τη σωστή επιχειρηματική ιδέα. Για μερικούς ανερχόμενους επιχειρηματίες, οι ιδέες ρέουν ελεύθερα αλλά παραμένουν στον αέρα, χωρίς να γίνονται πράξη τις περισσότερες φορές.

Για άλλους, οι ιδέες είναι ασαφείς και χαοτικές. Έτσι, τις απορρίπτουν χωρίς να τις διερευνήσουν ποτέ περαιτέρω. Η απόφαση για τη σωστή επιχειρηματική ιδέα έχει να κάνει τόσο με τη δημιουργία του σωστού επιχειρηματικού πλάνου όσο και με την αναζήτηση ψυχής.

Εάν θέλετε να γίνετε εργοδότες του εαυτού σας, αλλά δεν είστε ακόμα σίγουρες για τον τύπο επιχείρησης που θέλετε να ξεκινήσετε, θα σας βοηθήσει να λάβετε υπόψη σας τα εξής:

  • Τι θέλετε να πάρετε από αυτή την επιχείρηση; Τι είναι για εσάς επιτυχία;
  • Τι σας αρέσει να κάνετε;
  • Τι κάνετε καλά;
  • Τι θα θέλατε να μάθετε να κάνετε;

Καθορίστε ποια είναι η κινητήριός σας δύναμη και γιατί θέλετε να κάνετε την επιχείρησή σας;

Ψάχνετε να δημιουργήσετε μία δεύτερη πηγή εισοδήματος; Τότε σκεφτείτε την επιλογή να εργαστείτε ως εκπρόσωπος κάποιας άλλης εταιρίας πουλώντας τα προϊόντα της, στον δικό σας χρόνο.
Θέλετε να σταματήσετε τη δουλειά σας για να περνάτε περισσότερες ώρες με τα παιδιά σας; Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να επιλέξετε ένα επιχειρηματικό αντικείμενο που θα σας επιτρέψει να προσαρμόζετε το πρόγραμμά σας σύμφωνα με τα ωράρια των παιδιών σας. Είναι σχεδόν αδύνατο να δουλεύουμε 09:00 – 17:00 από το σπίτι και να μεγαλώνουμε ταυτόχρονα παιδιά.
Θέλετε να αλλάξετε τον κόσμο; Ξεκινήστε μία ΚοινΣΕπ ή μία Μ.Κ.Ο. Και στις δύο περιπτώσεις η καθημερινότητα θα είναι απαιτητική. Τα αποτελέσματα όμως θα σας ανταμείψουν.
Θέλετε να γίνετε επιχειρηματίας; Είτε θέλετε απλώς να είστε ο εργοδότης του εαυτού σας σας ή να γίνετε οικονομικά ανεξάρτητες, ο δρόμος προς την επιτυχία ξεκινά με μια καλή ιδέα.

Όλα ξεκινούν από την ειλικρίνεια.

Για να γίνετε επιχειρηματίας πρέπει να είστε ειλικρινείς σχετικά με τα δυνατά και αδύναμά σας σημεία. Επιπρόσθετα, ανεξάρτητα από την επιχείρηση που σκοπεύετε να ξεκινήσετε, βοηθά να είστε δημιουργικές και να έχετε ισχυρές δεξιότητες δικτύωσης.

Πάρτε έμπνευση από το από το τι σας αρέσει να κάνετε

Επιλέξτε κάτι που σας αρέσει και σας ενθουσιάζει. Η έναρξη της δικής σας επιχείρησης απαιτεί χρόνο, ενέργεια και θυσία. Εάν επιλέξετε κάτι που δεν σας ενδιαφέρει, ή χειρότερα, κάτι που μισείτε να κάνετε, θα δυσκολευτείτε να επιτύχετε. Απαντήστε στις ακόλουθες ερωτήσεις:

  • Πως περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας;
  • Έχετε κάποιο χόμπι που θα μπορούσε να γίνει η επιχειρηματική σας ιδέα;
  • Εάν θα μπορούσατε να έχετε οποιαδήποτε εργασία, ποια θα ήταν αυτή;

Προσδιορίστε τι κάνετε καλά

Σε περίπτωση που είστε καλλιτέχνης, φωτογράφος ή μουσικός, τα ταλέντα σας είναι εμφανή. Τι γίνεται όμως αν η μέχρι σήμερα καθημερινότητά σας δε σας έχει κάνει ξεκάθαρα τα χαρίσματά σας;

Μερικές φορές είναι δύσκολο να γνωρίζουμε τα δυνατά μας σημεία.

Εάν δεν είστε σίγουρες για τις κρυμμένες σας δεξιότητες και ταλέντα σας, ρωτήστε την οικογένεια και τους φίλους που σας γνωρίζουν.

Ακόμα κι αν δεν έχετε μία προφανή ικανότητα όπως το να ράβετε ρούχα ή να μιλάτε δημόσια στον κόσμο, το μόνο σίγουρο είναι ότι έχετε τον δικό σας μοναδικό συνδυασμό δεξιοτήτων. Ο συνδυασμός αυτός είναι ένα πολύ καλό σημείο για να ξεκινήσετε.
Ανακαλύψτε λοιπόν ό,τι σας κάνει ξεχωριστές και περάστε στη δράση! Εξερευνήστε την αγορά και βρείτε όλους τους τρόπους με τους οποίους οι δικές σας δεξιότητες μπορούν να καλύψουν αποτελεσματικά τα κενά που υπάρχουν.

Τι θα θέλατε να μάθετε να κάνετε;

Υπάρχουν φορές που αυτά που μας ενδιαφέρουν περισσότερο είναι πράγματα που δεν έχουμε μάθει ακόμα. Μία μόλις πιστοποίηση στο κατάλληλο αντικείμενο μπορεί να ανοίξει δεκάδες επιχειρηματικές κι επαγγελματικές ευκαιρίες.
Το προτέρημα των πιστοποιήσεων είναι ότι μπορείτε να τις αποκτήσετε σε ένα πιο σύντομο χρονικό διάστημα από ό,τι ένα πτυχίο. Υπάρχουν πολλές νέες σταδιοδρομίες στις οποίες μπορείτε να συμμετάσχετε με πιστοποιητικό αντί για πτυχίο.

Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται να θυμάστε πάντα το εξής σημαντικό:
Ό,τι κι αν επιλέξετε να κάνετε, όταν αποφασίζετε να γίνει η δική σας επιχείρηση χρειάζεται να είναι με κάτι που σας παθιάζει και σας δίνει κίνητρο να ξυπνάτε κάθε πρωί. Η επιχειρηματικότητα είναι ένα άκρως ενδιαφέρον, αλλά απαιτητικό ταξίδι. Χρειάζεται να παραμερίσετε αρκετά κομμάτια της μέχρι τώρα ζωής και της καθημερινότητάς σας και να βάλετε την επιχείρησή σας προτεραιότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Όταν όμως εσείς οι ίδιες πιστεύετε σε αυτό και φροντίσετε να δημιουργήσετε το κατάλληλο υποστηρικτικό περιβάλλον που θα σας βοηθήσει να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα το μόνο σίγουρο είναι ένα. Καμία πρόκληση και αναποδιά δεν πρόκειται να σας σταματήσει.

Μην ξεχνάτε ότι εμείς χαράσσουμε τον δρόμο και γαλουχούμε τις επόμενες γενιές ως τα πρότυπα που γινόμαστε. Αποφασίζοντας να κυνηγήσετε τα όνειρά σας μέσα από τη δημιουργία της δικής σας επιχείρησης γίνεστε ένα δυνατό παράδειγμα για τα παιδιά σας.
Για μία κόρη ότι μπορεί να γίνει η δυναμική ανεξάρτητη γυναίκα που επιλέγει τη ζωή της και αλλάζει τον κόσμο μέσα από αυτή.
Για τον γιο γίνεστε το παράδειγμα μίας γυναίκας που θαυμάζει και σέβεται, αναγνωρίζοντας τις ικανότητες και τα χαρίσματα της θηλυκής παρουσίας μέσα στην κοινωνία.

Επιπρόσθετα στα προηγούμενα, κάτι τέτοιο αποτελεί ισχυρό κίνητρο για να ξεκινήσετε σήμερα.

Λογιστικό Γραφείο Ιωάννας Μουρούτσου.
Δείτε τις Υπηρεσίες μας.
Επικοινωνήστε μαζί μας.

Call Now Button