Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2394022556 – 2394026249 j.mouroutsou@yahoo.gr

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον πως οι διάφοροι τομείς στη ζωή μας συνδέονται μεταξύ τους. Έτσι, η αταξία στον χώρο, που μπορεί να επικρατεί σε έναν από αυτούς, τελικά επηρεάζει με τον τρόπο της και όλους τους υπόλοιπους.

Σημαντικό κομμάτι αυτής της αταξίας είναι η έλλειψη χώρου, η οποία προκύπτει από όλα εκείνα τα κομμάτια που αρνούμαστε να πετάξουμε, ενώ δεν τα χρειαζόμαστε πια. Τις περισσότερες φορές η άρνηση αυτή οφείλεται σε κάποιον φόβο.

Πως γίνεται να πετάξουμε κάτι ενώ φοβόμαστε να το αποχωριστούμε;

Μπορείτε να το δοκιμάσετε τώρα, αυτή τη στιγμή. Αν βρίσκεστε στο γραφείο σας κρατήστε στα χέρια σας έναν φάκελο με έγγραφα μίας 10ετίας. Κατά πάσα πιθανότητα έχετε ρωτήσει ήδη τον λογιστή με τον οποίον συνεργάζεστε για αυτά. Σας έχει επιβεβαιώσει ότι δεν τα χρειάζεστε.

Πόσο ασφαλείς νιώθετε όμως να το κάνετε; Τώρα που κρατάτε αυτόν τον φάκελο στα χέρια σας, μπορείτε να το ρίξετε στο καλάθι των αχρήστων;

Συνήθως όταν πάμε να πετάξουμε κάτι μας πιάνει αμέσως ένα σφίξιμο στο στομάχι, καθώς το μυαλό μας κατακλύζεται από τις ακόλουθες φράσεις:

Κι αν κάποια στιγμή το χρειαστώ;
Τι θα γίνει αν μου το ζητήσουν κι εγώ δεν το έχω;
Θα το μετανιώσω, όπως εκείνη τη φορά που είχα πετάξει εκείνο. 10 χρόνια μετά το χρειάστηκα και δεν το είχα.

Το θέμα είναι όμως ότι δε χρειάζεται πια να μπαίνουμε σε αυτόν τον λαβύρινθο σκέψεων. Δεν εξυπηρετεί τίποτα τελικά. Γιατί αν σε 10 χρόνια τελικά χρειαστούμε αυτό το οποίο πάμε να πετάξουμε σήμερα, πιστέψτε με, θα βρούμε λύση.

Όπως εκείνη τη φορά που όντως είχαμε πετάξει, για παράδειγμα, εκείνη την μπλούζα που 10 χρόνια μετά μας πέρασε από το μυαλό: “Ωραία θα ήταν να την είχα σήμερα, θα ταίριαζε με αυτό το παντελόνι.”
Θα παρατηρήσετε όμως ότι, παρότι δεν είχατε εκείνη την μπλούζα, δεν ήρθε η συντέλεια του κόσμου. Γιατί ποτέ δεν έρχεται, λόγω του ότι πετάξαμε κάτι που δεν έχουμε χρειαστεί χρόνια τώρα. Έχουμε πάντα όλα όσα χρειαζόμαστε για να το αντικαταστήσουμε.

Έτσι λοιπόν αφιερώνω αυτό το άρθρο για να σας προτείνω να κάνετε την αρχή αυτή τη χρονιά και να δημιουργήσετε χώρο στη ζωή σας. Τον χώρο που θα γεμίσει τελικά με την ανάπτυξη και το άνοιγμα που επιθυμείτε εδώ και χρόνια.

Κάντε χώρο:

Στην επιχείρησή σας:

Ανοίξτε τα συρτάρια και τα ντουλάπια και δείτε. Χρειάζεστε όλα αυτά τα έγγραφα που έχετε εκεί αποθηκευμένα;
Σε περίπτωση που δε νιώθετε σίγουροι, μπορείτε να ρωτήσετε τους συνεργάτες σας να σας καθοδηγήσουν. Σε ό,τι καταλήξετε μαζί ότι δεν το χρειάζεστε, μην το σκεφτείτε ούτε στιγμή. Πετάξτε το απευθείας στον κάδο απορριμάτων, ή ανακύκλωσης.
Ανοίξτε χώρο και απελευθερώστε όσα είναι εκεί χωρίς να υπάρχει λόγος. Ήρθε η ώρα.
Παρατηρήστε, αφού τελειώσετε, πόσο πιο καθαρό και φιλόξενο είναι το περιβάλλον εργασίας που έχετε δημιουργήσει.

Στο σπίτι σας:

Έφτασε η στιγμή να κάνετε αυτό το ταξίδι πίσω στον χρόνο στη ντουλάπα σας που αποφεύγετε εδώ και καιρό.
Λέγεται ότι κάτι το οποίο δεν έχουμε χρησιμοποιήσει εδώ και δύο χρόνια, τελικά δεν το χρειαζόμαστε τόσο όσο νομίζουμε.
Ξεκαθαρίστε τα ρούχα, τα παπούτσια και τα αντικείμενα που έχετε συγκεντρώσει μέσα στα χρόνια. Θυμηθείτε όλα όσα έχετε και τα είχατε ξεχάσει. Αν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσετε, καλώς.
Σε αντίθετη περίπτωση χαρίστε τα σε κόσμο που μπορεί όντως να τα χρειάζεται και θα του δώσουν αξία.

Στη ζωή σας:

Εδώ τα πράγματα είναι λίγο πιο θεωρητικά, αλλά εξίσου σημαντικά. Τι κρατάτε και ταυτόχρονα σας δεσμεύει πίσω; Καταστάσεις, ανθρώπους και όλα όσα φοβάστε να αφήσετε πίσω.

Το 2020 μπήκαμε σε μία νέα 10ετία. Είναι ένα ωραίο ορόσημο για το μυαλό για να αποφασίσουμε τι θέλουμε να κάνουμε στη ζωή μας μέσα σε αυτά τα 10 χρόνια. Ένα από τα κύρια και βασικά συναισθήματα για να προχωρήσουμε σε ό,τι αποφασίσουμε είναι να αισθανόμαστε ασφαλείς. Ότι μπορούμε να το κάνουμε, χωρίς να διακινδυνεύσουμε κάτι για εμάς, για την οικογένεια ή την επιχείρησή μας.

Μέσα από την εμπειρία μου σε αυτόν τον χώρο έχω καταλήξει ότι ναι, μπορούμε να κάνουμε βήματα, να μεγαλώσουμε και να αναπτυχθούμε. Ταυτόχρονα, υπάρχουν τρόποι να είμαστε ασφαλείς για κάθε νέα απόφαση και να μην αισθανόμαστε πάντα την ανασφάλεια του ρίσκου.
Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι να είμαστε ξεκάθαροι. Και το πρώτο βήμα για να το επιτύχουμε αυτό είναι να αποβάλουμε από πάνω μας όλα τα παλιά που δε χρειαζόμαστε και μας καταναλώνουν ενέργεια και χώρο.

Λογιστικό Γραφείο Ιωάννας Μουρούτσου.

Δείτε τις Υπηρεσίες μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Call Now Button