Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2394022556 – 2394026249 j.mouroutsou@yahoo.gr

Η αλλαγή είναι αναπόφευκτη. Μπορεί να έρθει από κάποια δική μας πρωτοβουλία, τις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς ή από κάποιον εξωτερικό παράγοντα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε.
Σε περιόδους αλλαγής η ηγεσία ενός οργανισμού αποτελεί κρίσιμο παράγοντα, ώστε να μπορέσει να επιβιώσει, να αναπτυχθεί και να ευδοκιμήσει μέσα από κάθε αλλαγή Ανεξάρτητα από τη μορφή ή το μέγεθος της αλλαγής στην οποία καλείστε να οδηγήσετε την ομάδα σας, υπάρχουν πέντε βασικά στοιχεία που ακολουθούν τα επιτυχημένα πρότυπα ηγετών για να διασφαλίσουν την επιτυχία.

Εμπνεύστε την ομάδα σας και μοιραστείτε το όραμα.

Οι επιτυχημένοι ηγέτες προβλέπουν, κατανοούν και αντιμετωπίζουν τις ανησυχίες των εργαζομένων προκειμένου να τους εμπνεύσουν, να υποστηρίξουν την αλλαγή και όχι να αντισταθούν ή να φοβηθούν. Επενδύοντας στην ανθρώπινη προσέγγιση, μπορούν να δημιουργήσουν το κατάλληλα υποστηρικτικό περιβάλλον που θα βοηθήσει την οποιαδήποτε αλλαγή να ευδοκιμήσει.

Δοκιμάστε να μοιραστείτε με την ομάδα σας ένα συναρπαστικό όραμα το οποίο να περιγράφει:

  • πώς θα μοιάζει η μελλοντική κατάσταση,
  • γιατί το μέλλον είναι καλύτερο από σήμερα και
  • τα οφέλη που θα αποκομίσετε όλοι από το να υποστηρίξετε αυτή την αλλαγή.

Ένα ξεκάθαρα διατυπωμένο όραμα θα σας βοηθήσει με τους ακόλουθους τρόπους:

  • Διασφαλίζετε ότι τόσο εσείς όσο και τα υπόλοιπα μέλη βλέπετε τη μεγάλη εικόνα. Ότι δηλαδή γνωρίζετε για ποιον λόγο καλείστε να κάνετε όλα όσα περιλαμβάνει το πλάνο που έχετε ετοιμάσει.
  • Όλοι οι εμπλεκόμενοι κατανοούν ότι είναι σημαντικό κομμάτι αυτού του πλάνου. Αυτό ενδυναμώνει τη διάθεσή στους να συμμετάσχουν ενεργά στις αλλαγές που θα πρέπει να συμβούν. Να είναι μαζί σας σε αυτό.

Μια μελέτη του Harvard Business Review διαπίστωσε ότι οι ηγέτες μίας επιχείρησης είναι πιο αποτελεσματικοί στο να υποστηρίξουν την ομάδα τους όταν επικοινωνούν ένα όραμα που εξηγεί με σαφήνεια τι θα αλλάξει και τι θα παραμείνει το ίδιο. Όταν οι άνθρωποι μπορούν να δουν με σαφήνεια τι περιλαμβάνει η επόμενη ημέρα της αλλαγής για αυτούς, είναι λιγότερο πιθανό να βιώσουν άγχος ή να φέρουν αντίσταση στην αλλαγή.

Ορίστε το στρατηγικό σας πλάνο.

Μόλις οι εργαζόμενοι μπορούν να δουν το όραμα πίσω από την πρωτοβουλία σας να διαχειριστείτε την οποιαδήποτε αλλαγή, ήρθε η ώρα να δώσετε ζωή στο όραμα αυτό μέσα από ένα στρατηγικό πλάνο.

Κάτι τέτοιο θα πρέπει να περιλαμβάνει:

  • Ξεκάθαρους ρόλους, ώστε να γνωρίζει κάθε μέλος της ομάδα που είναι υπεύθυνος και για τι.
  • Το χρονοδιάγραμμα που θα καθοδηγήσει την αλλαγή.
  • Τις παρούσες καταστάσεις και διαδικασίες που θα επηρεαστούν στην πορεία.

Με αυτόν τον τρόπο, τα άτομα μπορούν να αρχίσουν να βλέπουν τις γενικές συνέπειες της αλλαγής και πώς θα διαμορφωθούν οι ρόλοι τους μέσα στην ομάδα όταν όλα αυτά έχουν τελειώσει.

Επικοινωνήστε αποτελεσματικά.

Η επικοινωνία πρέπει επίσης να είναι αμφίδρομη. Οι εργαζόμενοι πρέπει να αισθάνονται ότι μπορούν να κάνουν ερωτήσεις και να λένε τις ιδέες τους σχετικά με αυτή τη νέα κατάσταση που βιώνει η επιχείρηση. Μην ξεχνάτε, ανά διαστήματα να συζητάτε μαζί τους για το αν υπάρχει κάτι που τους προβληματίζει ή τους δημιουργεί ανασφάλεια.

Όπως αναφέραμε στην αρχή, η δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για όλους είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχημένη εξέλιξη σε κάθε κατάσταση αλλαγής.

Χρησιμοποιείστε λοιπόν τα κανάλια επικοινωνίας που ήδη έχετε με την ομάδα σας (όπως emails, chat rooms και ομαδικά meetings για να κρατήσετε επαφή καθ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Παρέχετε συνεχή υποστήριξη.

Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε ότι ο ηγέτης υποστηρίζει την ομάδα του κι όχι το αντίθετο. Ειδικά σε περιόδους μεγάλων και ξαφνικών αλλαγών, Σε όλες τις πρωτοβουλίες για αλλαγή εταιρειών, χρειάζεται να είμαστε παρόντες και διαθέσιμοι να υποστηρίξουμε τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας μας. Οι υπάλληλοι της επιχείρησης θα χρειαστούν καθοδήγηση και βοήθεια για να κατανοήσουν όλες τις επερχόμενες αλλαγές και στήριξη για να ξεπεράσουν τα πιθανά εμπόδια.
Καθώς προστίθενται νέες αρμοδιότητες και άλλες αλλαγές στο πεδίο εφαρμογής του σχεδίου σας, θα εμφανιστούν νέες ιδέες και διαδικασίες. Σε αυτό το σημείο, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους συνεργάτες σας μπορείτε να βελτιστοποιήσετε το αρχικό σας πλάνο, καθώς μπαίνει σε δράση.
Μέσα από την εφαρμογή και την από κοινού αντιμετώπιση όσων προκύπτουν, η επιτυχία είναι δεδομένη.

Διατηρήστε τη δυναμική σε βάθος χρόνου.

Μία στρατηγική αλλαγή απαιτεί χρόνο, αν θέλουμε τα αποτελέσματα να εδραιωθούν και να σηματοδοτήσουν μία επιτυχημένη αρχή. Έτσι, δεν πρέπει να ξεχνάμε να ενδυναμώνουμε και να παρέχουμε κίνητρα καθ όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.
Γιορτάστε τις μικρές σας νίκες που σας φέρνουν πιο κοντά στον τελικό στόχο, ώστε να διατηρήσετε την αρχική δυναμική της από κοινού σας απόφαση για ένα καλύτερο μέλλον. Καταχωρίστε δεδομένα ή μετρήσεις που δείχνουν την πρόοδο. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τα άτομα να δουν ότι η προσπάθειά τους αποδίδει.

Η αλλαγή απαιτεί ισχυρή ηγεσία.

Το ερώτημα δεν είναι αν μία επιχείρηση θα περάσει κρίσιμες περιόδους και αλλαγές, αλλά το πως θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε κάθε τέτοια κατάσταση βγαίνοντας από αυτή πιο δυνατή.
Η συνεπής και αποτελεσματική διαχείριση της αλλαγής απαιτεί ισχυρή ηγεσία. Ας μην ξεχνάμε ότι, στο τέλος, ως ομάδα καλείστε να εφαρμόσετε νέα στρατηγική και να αποκτήσετε νέες καθημερινές συνήθειες στην επαγγελματική σας ζωή.
Οι ηγέτες πρέπει να είναι σε θέση να εμπνέουν τους ανθρώπους μέσω ενός ισχυρού οράματος, να καθορίζουν τη στρατηγική, να επικοινωνούν αποτελεσματικά, να υποστηρίζουν τους υπαλλήλους τους και να διατηρούν την ενέργεια και τη δέσμευση να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο έως την ολοκλήρωση.

Δεν έχει σημασία απλά να διασφαλίσετε πως εφαρμόζονται οι νέες διαδικασίες και τα εργαλεία μέσα στην καθημερινή ροή της εργασίας. Το μυστικό κρύβεται στο να εμπνεύσετε την εμπιστοσύνη ότι όλοι μπορούν και είναι καλό να αγκαλιάσουν το νέο που έρχεται.

Λογιστικό Γραφείο Ιωάννας Μουρούτσου.

Δείτε τις Υπηρεσίες μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Call Now Button