Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2394022556 – 2394026249 j.mouroutsou@yahoo.gr

Η ασφάλεια των εργαζομένων αποτελεί προτεραιότητα. Καθώς όλο και περισσότερες κατηγορίες επιχειρήσεων ανοίγουν και πάλι τις πόρτες τους και με τους υπαλλήλους τους να επιστρέφουν και πάλι στα φυσικά καταστήματα, πολλοί ιδιοκτήτες συνειδητοποιούν ότι η προμήθεια μάσκας και γαντιών από μόνα τους δεν επαρκούν.

Πολλοί υπάλληλοι ανησυχούν για την αυξημένη επαφή με άλλους που θα μπορούσαν να τους κάνουν πιο ευάλωτους στη μετάδοση του ιού, κάτι το οποίο δημιουργεί ανησυχίες και είναι σημαντικό για κάθε ιδιοκτήτη επιχείρησης και προϊστάμενο ομάδας να το λάβει σοβαρά υπόψη.

Όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας είναι ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στην παραγωγικότητα των υπαλλήλων. Κάτι τέτοιο, στην περίοδο που διανύουμε είναι πιο σημαντικό από παλιά. Επιπρόσθετα, στη σημερινή επιχείρηση, αποτελεί και μία καλή μορφή διαφήμισης. Ο κόσμος προτιμά προϊόντα και υπηρεσίες από επιχειρήσεις που λαμβάνουν υπόψη την προστασία των υπαλλήλων και των πελατών τους.
Ας μην ξεχνάμε ότι βιώσαμε μία εμπειρία που μας άλλαξε ως σύνολο, δημιουργώντας μία παγκόσμια κοινωνικά ευαισθητοποιημένη κοινότητα, στην οποία καλούμαστε να γίνουμε μέλη ως επιχειρήσεις.

Ακολουθούν κάποιες ιδέες που θα μας βοηθήσουν να επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας και να διανύσουμε αυτή την καθοριστική περίοδο ασφαλείς, ως ομάδα.

Δεν επιστρέφουμε στην προ COVID-19 εποχή

Ίσως η πιο σημαντική συνειδητοποίηση που χρειάζεται να γίνει, πρώτα από εμάς τους ίδιους και στη συνέχεια από τα υπόλοιπα μέλη της επιχείρησής μας είναι ότι η επιστροφή στην εργασία δε σημαίνει ότι η κρίσιμη περίοδος που βιώνουμε πέρασε.
Αντιθέτως, επιστρέφουμε στην καθημερινότητά μας, εν μέσω COVID-19 εποχής. Αυτό σημαίνει ότι μαθαίνουμε εκ νέου πως μπορούμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας διατηρώντας τις δουλειάς μας ενώ ταυτόχρονα παραμένοντας ασφαλείς.
Έτσι λοιπόν, είναι σημαντικό να μεταφέρετε αυτή την πληροφορία σε κάθε υπάλληλο της επιχείρησής σας και να την προσθέσετε στους βασικούς κανόνες, ώστε να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας σας.

Διαβάστε την ύλη αυτού του νέου μαθήματος

Μη μείνετε μόνο στα SOS. Ας μην ξεχνάμε ότι, ως ηγέτες μίας ομάδας, πρώτα από όλους εσείς δίνετε το σωστό παράδειγμα στους εργαζόμενούς σας. Παραμείνετε ενημερωμένοι αναφορικά με όλες τις οδηγίες προστασίας που έχουν να κάνουν με το αντικείμενο της επιχείρησής σας, καθώς και με κάθε εξέλιξη γύρω από το θέμα της COVID-19 εποχής.

Προστασία 360°

Αφού είστε σίγουροι ότι γνωρίζετε και έχετε ήδη εφαρμόσει όλους τους κρατικούς κανόνες ασφαλείας που επιβάλλεται να τηρεί η επιχείρησή σας, προχωρήστε και κάποια βήματα πιο μπροστά.

Παρατηρήστε το δικό σας περιβάλλον εργασίας, ως μία ξεχωριστή περίπτωση. Υπάρχει μήπως κάτι, που ενώ δεν προβλέπεται από τις γενικές οδηγίες για τις επιχειρήσεις, είναι σημαντικό να προσέξετε τόσο εσείς όσο και οι εργαζόμενοι ή οι πελάτες που σας επισκέπτονται;

Ας μην ξεχνάμε ότι κάθε επιχείρηση είναι ξεχωριστή και ότι οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Αν θέλετε να βγείτε από αυτή την περίοδο νικητές δεν αρκεί να μείνετε μόνο στην επιφάνεια. Χρησιμοποιήστε αυτή την κρίση για να φροντίσετε ακόμη περισσότερο την επιχείρησή σας και τους ανθρώπους που εμπλέκονται σε αυτή.
Η παραδοχή που λέει πως “ό,τι δίνουμε επιστρέφει πίσω σε εμάς” εφαρμόζει και εδώ.

Σα στο σπίτι σας

Φροντίζοντας της επιχείρησή σας με το ίδιο ενδιαφέρον που θα δείχνατε και στο σπίτι σας θα βοηθήσει σε πολλά και θα λύσει πολλούς προβληματισμούς και απορίες.

Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή, η επιχείρησή σας δεν έγινε το δεύτερο σπίτι σας και οι εργαζόμενοι μέλη της οικογένειάς σας; Έχοντας αυτό κατά νου, γίνεται πολύ πιο εύκολο να το μεταφέρουμε στην ομάδα μας. Και αυτό γιατί τότε, δεν το μεταφέρουμε μόνο μέσα από τα λόγια, αλλά κυρίως με τη συμπεριφορά και τις πράξεις μας.
Έτσι, βοηθάμε τόσο τους εργαζόμενους, αλλά και όλο τον κόσμο που θα έρθει στην επιχείρησή μας να νιώσει ασφάλεια. Γιατί καταλαβαίνει ότι, πρώτοι από όλους, έχουμε κάνει το καλύτερο που μπορούμε για να συναντηθούμε και πάλι μένοντας ασφαλείς.

Καλή Επιστροφή!

Με εκτίμηση,

Ιωάννα Μουρούτσου

Call Now Button