Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2394022556 – 2394026249 j.mouroutsou@yahoo.gr

Εάν βρίσκεστε στον χώρο των επιχειρήσεων, γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι το να παίρνουμε πρωτοβουλίες και ίσως και κάποια ρίσκα. Το επιχειρηματικό σας πνεύμα δεν είναι μόνο αξιέπαινο, αλλά είναι σημαντικό για ολόκληρη την οικονομία στην οποία δραστηριοποιήστε. Ωστόσο, ταυτόχρονα, είναι έξυπνη κίνηση να περιορίζετε τους κινδύνους σας, όποτε και όπου μπορείτε. Εκεί έρχεται ο τομέας της ασφάλειας των επιχειρήσεων.

Είναι απαραίτητο να λάβω σοβαρά υπόψη ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα της επιχείρησής μου;

Η σύντομη απάντηση είναι φυσικά. Ειδικά αν έχετε υπαλλήλους, οπότε ορισμένοι τύποι ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένης της αποζημίωσης των εργαζομένων και της ασφάλειας υγείας, ενδέχεται να απαιτούνται από το νόμο. Μπορεί επίσης να σας ζητηθεί να έχετε κάποιο άλλο πρόγραμμα ασφάλειας για τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας σας, όπως για παράδειγμα ένα εταιρικό αυτοκίνητο.

Σε άλλες περιπτώσεις, η ασφαλιστική κάλυψη μπορεί να αποτελεί προϋπόθεση:

  • Για να πάρετε κάποιο επιχειρηματικό δάνειο,
  • Σε περιπτώσεις μίσθωσης,
  • Σε περιπτώσεις συνεργασίας με ορισμένους προμηθευτές,
  • Για να συνάψετε συμβόλαιο με μεγάλους πελάτες ή
  • Για να πάρετε κάποια κρατική ή τοπική άδεια για τη λειτουργία της επιχείρησής σας.

Σε πολλές περιπτώσεις, ωστόσο, δεν υπάρχουν νόμοι, κανόνες ή κανονισμοί που υποχρεώνουν τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να κάνουν έξυπνες επιλογές για την προστασία της επιχείρησής τους. Ως αποτέλεσμα, περίπου το 40% των μικρών επιχειρήσεων δεν έχουν ασφάλιση.

Ποιος είναι ο κίνδυνος σε αυτό;

Πολλές μικρές επιχειρήσεις επιλέγουν να μην έχουν ασφαλιστική κάλυψη λόγω του κόστους. Ωστόσο, αυτές οι επιχειρήσεις δεν έχουν μελετήσει προσεκτικά ότι δεν είναι η ασφάλιση που κοστίζει. Η πραγματικότητα είναι ότι όλες οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν κινδύνους που θα μπορούσαν να είναι καταστροφικοί οικονομικά, χωρίς ασφαλιστική προστασία.
Μπορούμε να πούμε ότι η περίοδος που διανύουμε το αποδεικνύει αυτό. Βλέπουμε διαρκώς επιχειρήσεις που κλείνουν καθώς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις διαρκείς αλλαγές και στις περιόδους ύφεσης που προκύπτουν ανάλογα με τα μέτρα προστασίας που προκύπτουν. Προφανώς, εάν βρίσκεστε στον χώρο της τεχνολογίας, αυτή η περίοδος μπορεί και να αποτελεί μία ευκαιρία για εσάς. Αλλά, καμία επιχείρηση δεν είναι απολύτως απρόσβλητη από κινδύνους, οι οποίοι θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν:

  • Φυσικές ή ανθρωπογενείς καταστροφές όπως ανεμοστρόβιλοι, πλημμύρες ή πυρκαγιές
  • Κλοπή από υπάλληλο
  • Εργατικά ατυχήματα
  • Θάνατος επιχειρηματικού εταίρου ή βασικού στελέχους
  • Ψευδή διαφήμιση ή παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων
  • Κακή πρακτική ή αμέλεια
  • Τραυματισμοί ή ατυχήματα που σχετίζονται με το προϊόν
  • Παραβίαση δεδομένων και πολλά άλλα

Χωρίς τη σωστή ασφαλιστική κάλυψη, οποιαδήποτε από αυτές τις καταστάσεις θα μπορούσε να δημιουργήσει ανεπανόρθωτες ζημιές την επιχείρησή σας, ή ακόμη και να θέσει σε κίνδυνο τα προσωπικά σας περιουσιακά στοιχεία.

Συμβουλές για την προστασία της επιχείρησής σας

Εάν δεν θέλετε όλη η σκληρή δουλειά που καταβάλλατε από την έναρξη της επιχείρησής σας έως και σήμερα να είναι μάταια, βεβαιωθείτε ότι η επιχείρησή σας είναι καλυμμένη. Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις συμβουλές μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε τη σωστή απόφαση για την εξασφάλιση της εταιρείας σας:

Ξεκινήστε κάνοντας τη σωστή έρευνα, μαζί με έναν έμπιστο συνεργάτη

Το να κατανοήσετε τις ασφαλιστικές σας ανάγκες και να καταλήξετε στο ιδανικό ασφαλιστικό πρόγραμμα της επιχείρησής σας μόνοι σας είναι κάτι αρκετά δύσκολο και μπορεί τελικά να αποβεί επικίνδυνο. Γι ‘αυτό καλύτερα να εξετάσετε τη δική σας περίπτωση με τον ασφαλιστικό σας συνεργάτη.
Ένας επαγγελματίας του χώρου γνωρίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια τα ασφαλιστικά προϊόντα που υπάρχουν. Επιπρόσθετα, έχει καλύυτερη εικόνα από τις ανάγκες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στην αγορά.
Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να σας βοηθήσει να εξετάσετε προσεκτικά και να εντοπίσετε πιθανούς κινδύνους για την επιχείρηση σας, εξερευνώντας πλήρως τις ασφαλιστικές σας επιλογές. Με αυτόν τον τρόπο, η κάλυψη στην οποία θα καταλήξετε μαζί, θα ταιριάζει με τις μοναδικές σας ανάγκες.
Ουσιαστικά, η συνεργασία με έναν επαγγελματία του ασφαλιστικού κλάδου διασφαλίζει ότι θα λάβετε τη βοήθεια και τις συμβουλές των ειδικών που χρειάζεστε για να βεβαιωθείτε ότι η επιχείρησή σας καλύπτεται, ανεξάρτητα από το τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον.

Σχεδιάστε το

Δημιουργήστε ένα λεπτομερές επιχειρηματικό σχέδιο που περιγράφει τι προσφέρει η επιχείρηση και μέσα από ποιες διεργασίες. Ένα επιχειρηματικό σχέδιο είναι ένα κρίσιμο εργαλείο που χρειάζεται τόσο σε νέες αλλά και σε υφιστάμενες επιχειρήσεις. Ένα πρόγραμμα αποδεικνύει στον ασφαλιστικό σας συνεργάτη και τους πιθανούς επενδυτές ότι έχετε δώσει τη δέουσα προσοχή για να λάβετε υπόψη τους κινδύνους που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε και πώς να προστατεύσετε την επιχείρησή σας καθώς αναπτύσσεται.

Γνωρίστε τους κινδύνους σας

Υπάρχουν πολλοί τύποι προϊόντων εμπορικής ασφάλισης, που κυμαίνονται από την ασφάλιση γενικής ευθύνης, την κάλυψη ακινήτων, την κάλυψη εμπορικών αυτοκινήτων, έως την παραβίαση δεδομένων και την κάλυψη ηλεκτρονικού εμπορίου.
Για να καταλήξετε στους τύπους προστασίας που χρειάζεστε είναι σημαντικό να κατανοήσετε τους μοναδικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει η επιχείρησή σας. Για παράδειγμα, εάν ξεκινάτε μια συμβαλλόμενη επιχείρηση ή μια κατασκευαστική εταιρεία, η καταστροφή του εξοπλισμού ή μία ηλεκτρική βλάβη θα μπορούσε να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τη βιωσιμότητά σας.
Από την άλλη πλευρά, εάν ξεκινάτε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου, η προστασία από την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων είναι πιθανώς απαραίτητη. Χρειαζεται να προσδιορίσετε τις πιθανές υποχρεώσεις και τους κινδύνους σας μέσω μιας επαγγελματικής αξιολόγησης κινδύνου, ώστε να γνωρίζετε ποιοι τύποι κάλυψης χρειάζεστε.

Επιλέξτε ένα πακέτο ασφαλιστικής κάλυψης

Εάν η επιχείρησή σας απαιτεί διάφορους τύπους κάλυψης – όπως κάλυψη ακινήτων, οχημάτων, προστασία από διακοπές στην επιχειρηματική σας δραστηριότητα ή απώλεια εξοπλισμού και κάλυψη ευθύνης – ίσως συμφέρει να επιλέξετε ένα πακέτο ασφάλισης που τα περιλαμβάνει όλα. Στην αγορά υπάρχουν επιχειρηματικά πακέτα, ειδικά σχεδιασμένα για να περιλαμβάνουν διαφορετικούς τύπους κάλυψης μαζί. Κάτι τέτοιο μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα έναντι αγοράς ξεχωριστών συμβολαίων για τις διάφορες ασφαλιστικές σας ανάγκες.

Είναι προσωπική σας υπόθεση

Η επιχείρησή σας είναι μοναδική και αυτό θα πρέπει να ισχύει και για την ασφαλιστική σας κάλυψη. Ακόμα κι αν ένα προδιαμορφωμένο ασφαλιστικό πακέτο φαίνεται να σας καλύπτει, καλό είναι να το εξετάσετε λεπτομερώς.
Πολλές φορές χρειάζεται να γίνουν προσαρμογές της κάλυψης, ώστε να συμπεριλάβετε λεπτομέρειες που είναι απαραίτητες για τη δικής σας επιχείρηση.

Αποφύγετε τα συνηθισμένα λάθη

Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων κάνουν συχνά δύο κοινά λάθη ασφάλισης. Πρώτον, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που έχουν ως έδρα στο σπίτι συχνά πιστεύουν ότι το οικιακό ασφαλιστικό τους πρόγραμμα καλύπτει και τα εταιρικά τους περιουσιακά στοιχεία. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, χρειάζεστε μια ξεχωριστή εμπορική πολιτική για την προστασία της ιδιοκτησίας της επιχείρησής σας.
Δεύτερον, οι ιδιοκτήτες που έχουν δημιουργήσει μια ατομική επιχείρηση πιστεύουν ότι προσωπικά και επιχειρηματικά περιουσιακά στοιχεία είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους. Κάτι που σε πολλές περιπτώσεις δεν ισχύει.

Μην το παρακάνετε

Ενώ, όπως αναλύσαμε και πιο πάνω, η ασφαλιστική κάλυψη της επιχείρησής σας είναι αναμφίβολα μια έξυπνη επένδυση, είναι κρίμα να πληρώνετε για παράγοντες που δε χρειάζεστε. Η στενή συνεργασία με έναν έμπιστο επαγγελματία του ασφαλιστικού κλάδου και η διασφάλιση ότι κατανοεί πραγματικά την επιχείρησή σας μπορεί να αποτρέψει τα περιττά ασφαλιστικά έξοδα.

Μην ξεχνάτε να αναθεωρείτε

Καθώς η επιχείρησή σας εξελίσσεται, το ίδιο συμβαίνει και με τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσετε. Είναι καλή ιδέα να ελέγχετε τα ασφαλιστήρια συμβόλαιά σας με τον συνεργάτη σας τουλάχιστον δύο φορές κάθε χρόνο για να εντοπίσετε νέους κινδύνους και να διασφαλίσετε ότι έχετε την κάλυψη που χρειάζεστε για να προστατεύσετε την εταιρεία σας και τα περιουσιακά σας στοιχεία μακροπρόθεσμα.

Φυσικά, εμείς είμαστε πάντα πλάι σας για να σας βοηθήσουμε σε κάθε βήμα της πορείας σας.

Λογιστικό Γραφείο Ιωάννας Μουρούτσου.

Δείτε τις Υπηρεσίες μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Call Now Button